Щоранку ми збираємо своїх школярів до школи.
А чи замислюємось ми над тим, що там, та скільки користі воно принесе нашій дитині?
На жаль, тих хто насправді про це думає не так вже багато.
Не у всіх навчальних закладах у їдальнях хочуть харчуватись діти.
Тут є дві відповіді: або готують не смачно, що є досить популярною проблемою або цього не бажають батьки, що іноді теж не досить позитивно, лише, у випадку з адекватною оцінкою ситуації.
Ланч-бокс – це невелика коробочка або контейнер для їжі на перекус. Вперше вона з’явилась у США в 1902 році.
І хоча, вони не користуються популярність в матусь, але вони досить популярні серед школярів.
І діти доволі часто досить серйозно ставляться до вибору кольору, орнаменту та зображення на ньому, нічого не поробиш, тренд.
Окрім подробиць, виділю два основних моменти:
Перший, вони повинні бути якісними та корисними, в народі їх ще називають «здорова їжа». Другий, на їх приготування треба витрачати час, небагато, 10-15 хв.
І найголовніше запитання, що ж в них покласти:
- усі продукти мають бути свіжими;
- нарізайте все невеликими шматочками, так щоб дитині було зручно їсти;
- якщо ланч-бокс для молодшого школяра, проявляйте креатин та творчість. Дитині буде дуже приємно, коли вона його відкриє, а там який «смішний чудік»;
- не кладіть гаряче із холодним, це сприятливі умови для розвитку мікробів;
- кладіть побільше фруктів;
- готуйте невеликі бутерброди, без жирних компонентів;
- уникайте магазинних ковбас, шинок, сосисок, краще відварне або запечене м'ясо;
- використовуйте омлети на оливковій олії, овочеві паштети, гумус, свіжі козячий або овечий сири;
- замість майонезу використовуйте соуси (сметанний, соус з авокадо, йогуртовий тощо);
Пам’ятайте, який би ви рецепт не обрали, готуйте з душею та натхненням.
Трохи зусиль та бажання і ви зможете дивувати свої школярів прекрасними компонентами ланч-боксу.
Нехай приготування в вас займатиме найменше часу, а перекуси будуть смачними)